fredag 5. juni 2015

Spons meg: Brannskadde barn trenger hjelpDere har sikkert sett annonsene for Walk and Run for Etiopia, i alle fall dere som bor i regionen her. Dette arrangeres 10. juni på Stangnes friidrettsbane i Harstad av Children’s Burn Care Foundation. Organisasjonen arbeider blant brannskadde barn i Etiopia. Ildsjel og initiativtaker Hans Petter Scheldrup er fra Harstad.

Denne Walk and Run har jeg tenkt å delta i. Jeg vil se i hvitøyet den som ikke er svidd på et eller annet sted i sjel eller kropp, og da kan man gjerne støtte de barn som er skikkelig fysisk forbrent og som nok også av det er blitt svidd i sjelen.

Hver runde på friidrettsbanen er på 400 meter. Jeg vet ikke hvor mange runder jeg klarer. Tar sikte på to. En liten luring jeg kjenner på Sandane sponser meg med 200 kroner pr. runde.
·        Enten kan man sponse meg med en fast sum pr. runde.
·        Eller man kan sponse med en fast sum uansett hvor langt eller kort jeg går. 3-400 kroner kunne kanskje være ok for hele sekvensen.  Selvsagt kan man gi mindre eller mer,

Det jeg trenger er navn på sponsor, hvordan du vil sponse (runde eller fast sum) og din epost. Så vil Children’s Burn Care Foundations administrasjon sende deg faktura på mail.

Hvordan er det man formulerer slike ting i reklamer?
Ikke nøl ! Trykk på tastene, send meg en mail på magne@skaniidgirjie.no
med ditt navn, din epostadresse og din sum.


domantrener

Du kan lese mer på
Sakset fra heimesida.
Childrens Burn Care Foundation, CBCF, er en norsk stiftelse, etablert 29. juli 2007. Organisasjonsnummer: 991 870 636
Godkjent av Lotteri- og stiftelsestilsynet. Brannskader blant barn er svært alminnelig i Etiopia. Sjansene for å overleve større skader er små. De som overlever mindre eller større skader, vil i stor grad utvikle ulike former for fysiske handikap grunnet sammenvoksninger fra arr vev. Barn med handikap i Etiopia har begrenset utviklings mulighet i samfunnet.

HJELP OSS - Å HJELPE DEM - TIL Å HJELPE SEG SELV!


Historien bak stiftelsen handler om 2 vidt forskjellige menn som tilfeldighetene førte sammen:
Dr Einar Eriksen er overlege ved Brannskadeavsnittet på Haukeland Universitets Sykehus i Bergen. Han har vokst opp som misjonær sønn i Etiopia. Siden 1987 har han har opplevd de medisinske utfordringene i Etiopia på nært hold gjennom 11 års arbeid som lege i landet. De første 6 årene var han engasjert som misjonslege på et sykehus i sør Etiopia. I perioden 2000 - 2005 var han prosjektleder i forbindelse med oppbyggingen av Etiopias første brannskade avdeling på Yekatit 12 Hospital i hovedstaden Addis Abeba. Dette NORAD støtta programmet er et samarbeids prosjekt mellom Etiopias helsemyndigheter og Plastikkirurgisk avdeling /Brannskadeavsnittet /Enhet for Internasjonalt Samarbeid ved Haukeland Universitets Sykehus. 7 av brannskadeavdelingens 19 senger på Yekatit 12 Hospital er forbeholdt barn. Dr Eriksens største ønske er å utvide behandlings tilbudet for denne pasientgruppen.
I august 2005 skjedde en forferdelig ulykke langt nord i byen Harstad. Hans Petter Schjelderup fikk 22.000 volt gjennom kroppen under et monterings oppdrag. Etter et kort opphold ved Universitets sykehuset Nord-Norge i Harstad ble Hans Petter fraktet til Brannskadeavsnittet i Bergen, hvor Dr Einar Eriksen fikk behandlings ansvaret for ham. Det var en alvorlig ulykke som resulterte i et langvarig sykeleie med mange dager på respirator, alvorlig infeksjon med høy feber, samt en rekke narkoser grunnet behov for repeterte operasjoner og omfattende sårstell. Før Hans Petter gradvis våknet til live igjen, hadde hans kone Marita hengt opp flere fotografier av familie og venner på sykerommet. Dr Eriksen la merke til deres lille sønn, Emrick, som ble adoptert fra Etiopia i 2003.
Det ble knyttet sterke bånd mellom Hans Petter Schjelderup og legen som reddet livet hans. Eriksen delte tanker og drømmer han hadde for de brannskadde barna i Etiopia. Hans Petter følte han hadde fått livet i gave, og ga uttrykk for ønske om å bruke det til å gi andre de samme mulighetene som han selv nå hadde fått. De delte en felles visjon. Ved hjelp av støtte fra ressurser rundt seg ble stiftelsen, Children's Burn Care Foundation Ethiopia, formelt etablert 27. April 2007. Stiftelsens hovedmål er å bygge et brannskadesenter for barn i Addis Abeba , samt å støtte utdanning av leger og sykepleiere og å drive brannskade- forebyggende arbeid.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar