lørdag 9. januar 2016

Det svakeste ledd må betale

Kanskje vi skulle leie hybel her på Evenes flyplass siden vi er her så titt og tett?
Vi er på tur til Danmark, ABM og FHC . Igjen sier du. Ja, slik er det når man har foreldre som vil det beste for en og vil gi livet avveksling og impulser.
Jeg liker å reise, og halve reisen er observasjoner og refleksjoner. Jeg begynner allerede når vi begynner å pakke selv om det ikke er mye variasjon i det. Som vanlig er pappa og jeg ferdig kvelden før vi reiser, mens mamma hiver i hop om morgenen. Da står hun rimelig opp før fanden får sko på beina, pakker og gjør  småting.  Jeg skal si fra den dagen jeg forstår dette med å ikke gjøre seg ferdig om kvelden, men heller stå opp ekstra tidlig. Hun påstår hun ikke har guts om kveldene. Pappa og jeg strekker oss litt ekstra om morgenen mens hun pakker og styrer. Men det skal jeg si, når vi står opp, får vi fart, for Bete- Marja-genene – dere vet dette med å være ute i GOD - tid er våkne og alerte, så pappa og jeg får ikke somle.

Vi pleier bruke Evenes Taxi. De er så presise, gjerne kommer de litt før tida, så vi bærer ut bagasjen og setter oss klar i kjelleren. Hvorfor i kjelleren? Jo, fordi vi har endret inngang. Vi går inn bak huset uten et eneste trappetrinn. Vel, det vil si, vi går ikke inn der. Ingen gjør det. Vi går trappa ned til kjelleren og ut der. En trapp er ikke å forakte som treningsmiddel. Så satt da vi og all pargaset klar i kjelleren noen minutter før avtalt tid. Da klokka var presis på slaget og ingen drosje var kommet, ante vi uråd siden de alltid er på slettet. Vi ringte, og jo, det var en misforståelse på klokkeslettet, men en sjåfør heiv seg inn i bilen og kom. Og vet dere hva, på veien i Steinjord fikk han en elg mot bilen. Han varslet kolleger som i sin tur varslet viltnemda og kom så til oss. Pappa og jeg hadde 4 elg i går og nesten-kollisjon på en kort strekning.
Altså, noe må gjøres med de elgene. Dette hadde vært noe for Hitler å sysle med. Jada, jada, jeg beklager, men jeg er litt påvirket av lydboka Grense Jakobselv  av Kjartan Fløgstad. Kunne man hatt en slags konsentrasjonsleir for elgene der man kunne ordne seg? Media har stor påvirkning. Vi har jo hørt på ublu masse lydbøker fra krigen, og farget av det som jeg er, foreslå jeg altså at man burde internere de plagsomme elgene, kanskje gå for en endelig løsning.

Men hadde jeg sånn hypotetisk hørt ublu masse lydbøker om mobbing i skolen og det å skylde på svakeste ledd – slik jeg bare har hørt LITT på media  - dere vet den saken om moren som nesten havnet på isolat fordi datteren ble mobbet og plaget på skolen – og man synes omforent om å beskytte mobberne og ta moren. Forklar meg dette noen.
Det offentlige systemet, skole, politi og barnevern med hele maktapparatet bak beskytter hverandre kan det synes som om.
En mor har skrevet en bok sitt liv med hjerneskadet barn. I boka beskriver hun hvordan sønnen ble mobbet på skolen. Hun tok flere ganger kontakt med skolens rådgiveren om det uten at noe endret seg. En gang fant hun sønnen liggende i en grøft skoleveien. Han var slått og plaget av de samme mobberne. Nå visste hun av erfaring at det ikke hjalp å snakke med skolen, så hun ringte politiet. De kom, og de kontaktet skolen og mobberne. Da sa rådgiveren til moren: Hvordan kunne du gjøre noe slikt. Tenkte du ikke hvor redde de stakkars ungene ble når politiet kom?

Herav følger: sørg alltid for å være den som mobber og plager. Det er det mest sikre og den best beskyttede status.

Er det slik at om man mobber og plager andre, får man positiv oppmerksomhet  og status som beskyttet? Hvis Ja, foreslå jeg:
1)De plagsomme elgene skal få herje fritt og være beskyttet av det offentlige mens den stakkaren som kommer i deres vei skal stå skolerett. 2) Så kan elgene få et luksusopphold, klapp på skulderen og bli strøket med hårene.


Vi sitter ved utgangen. Pargaset er et eller annet sted og vi har BARE tre stappfulle ryggsekker her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar