torsdag 9. september 2010

øk-ad rapport 1.

Øk-adrapport 1.

Noen av dere husker kanskje at jeg de første månedene av 2007 administrerte familiens økonomi. Det var et ledd i et civil-code program gitt av Rumiko. Jeg skulle få erfaring i økonomistyring.

Og en erfaring skal jeg si det ble for alle parter! For meg som er sparsom inntil det gjerrige, ble det en god erfaring å stramme inn på unødvendig forbruk i familien. Jeg hadde blancofullmakt på alt unntatt helse og faste utgifter. Selv jeg skjønte at strømregninga måtte betales. Jeg er jo tross alt delvis sivilisert og liker meg i det elektrifiserte samfunn.

Men det som kunne strammes inn, strammet jeg inn. Innkjøpslistene måtte innom med for godkjenning, og familien lærte fort å ta med seg termos og matpakke på bytur. Kafébesøk med utgifter var ikke innom tillatte økonomiske rammer.

Jeg styrte familiens økonomi i 4 måneder, og jeg skal si det var orden i de økonomiske sysaker på den tida. Jeg rakk å rette opp et skakk-kjørt forbruk før jeg ble avsatt etter 3 ½ måned. Det vil si, mitt engasjement ble ikke forlenget. Siden da har jeg sett på et for meg økonomisk vanstyre og et for meg overmåte sløsing på unødvendigheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar