fredag 5. august 2011

... som et søskenbarn på Gjøvik ...

04.08, torsdag.

Da sitter vi på Gardermoen og venter på fly til København etter en elektro-begivenhetsrik dag. Vi kom hit i går kveld og dro med leiebil til Asker. Nå har også jeg fått en smak av Skaugum siden vi kjørte forbi der. Så hvis noen trenger litt glans å sole seg i, kan jeg avstå litt. Som sagt kjørte jeg forbi Skaugum. I så måte er jeg et slags søskenbarn på Gjøvik. Så overnattet vi helt nydelig – og uhyre billig, merkelig – ved Oslofjorden på en perle av et konferansehotell på Hvalstad.

Og nå er vi her med avgang til Danmark. Jeg er helt pumpa siden dagen i dag har vært en dag for kjør, nevrologisk reaksjon, som arter seg som om jeg er uhyre og overstadig glad, noe jeg altså ikke er, bare så det er sagt. Det krever ganske mye å ha kjør, og særlig siden jeg vet at det ikke er noen ønsket reaksjon fra noens side. Men kjøret var over da vi kom til Gardermoen. Stress, antar jeg.

05.08, fredag.

Men heldigvis kom det ikke mer kjør den dagen.

Da er vi kommet til Sverige og Malmø som bare er en brulengde unna Kastrup. Sigbjørn og leiebilen suste oss hit for. Nå er vi klare til å raide videre. Vi har bodd på et spesielt hotell her. Det var billig, og ut fra det forventet jeg meg ting i den prisklassen rommene var på. Men da vi kom inn i vestibylen, var det som speilsalen i de kongelige diversiteter. Om jeg vet hvordan speilsalen i de kongelige diversiteter er? Selvsagt! Jeg har jo kjørt forbi Skaugum.

Da vi kom opp på rommet, stod det i stil med prisen. To enkle senger med ca 20 cm mellom dem, og for å komme seg fram mellom dem, måtte man bevege seg med sidelengse hopp, noe som ble litt vanskelig for meg. Badet hadde plass til å vaske den største tåa og dess like. Men rent og sengene var gode. En stor forskjell til konferansehotellet ved Oslofjorden der alt var elegant, og vi til og med hadde egen takterasse med utsikt – og ikke så mye dyrere enn her i Malmø.

Vi har nettopp hatt en avstemming på hvor vi skal spise middag, og det synes som om jeg får flertall for mitt syn om at vi suser over Øresund til Danmark og spiser der. Spise i Sverige er ikke noe ferie. Hvem har ikke spist kjøttbullar med potatismos og lingon i Abisko og Kiruna til det rant ut av ørene? Så da teenker jeg det bærer til Danmark, og endestasjonen der er Svendborg og Family Hope center. Vi møter der fra og med søndag. I morgen tenker jeg vi skal til Ærøykøbing siden pappa samler på byer han har besøkt, og mangler kun en Æ for at alfabetet skal være fullt. Og Ærøykøbing ligger bare en ferjestrekning unna Svendborg.

Kanskje jeg også skulle begynne å samle på byer og se hvor det er hull i alfabetet. Jeg har vært i:

· Amsterdam

· Berlin

· Camden (USA)

· Drøbak

· Enare

· Frankfurt

· Gdansk

· Hveragerdi (Island)

· Intercourse (USA)

· Jesenice ( Slovenia)

· Kemer (Tyrkia)

· London

· Monaco

· Niagara on the lake (Canada)

· Oakwille (Canada)

· Pula

· Q – umulig å finne

· Reykjavik

· St. Petersburg

· Trenton (USA)

· Vilnius

· Warzawa

· X- selv pappa har ikke den

· Ystad

· Z- neste gang i Kroatia tar vi Zagreb

· Ærøykøbing ( i morgen)

· Østersund

· Ålesund

Jeg mangler Q, Z og X. Hva gjør man med det?

domantrener

1 kommentar:

 1. Her må man bruke fantasien! Da vi dro teksten over, falt noen bokstaver ut.
  Amsterdam
  Berlin
  Camden
  Drøbak
  Enare
  Frankfurt
  Gdansk
  Hveragerdi
  Intercourse
  Jesenice
  Kemer
  London
  Monaco
  Niagara on the lake
  Oakwille
  Pula
  Q
  Reykjavik
  St. Petersburg
  Trenton
  U
  Vilnius
  Warzava
  X
  Z
  Ærøykøbing (i morgen)
  Østersund
  Ålesund

  SvarSlett