fredag 21. september 2018

Er smart smart?

Det har vært en god del ditt og datt her den siste tida. Vi kom fra Trondheim tirsdag i forrige uke, landet og vasket klær. Torsdag ettermiddag kjørte vi til Tromsø på info om smartmålere. Vi hadde ikke smartmåler heime i Borkskogen. For cirka ett år siden sa nei til smartmåler, men nå når vi skal bygge, er saken litt mer komplisert. Vi trenger være orientert om saken, vi trenger utvidet kunnskap om emnet - det vil si hvordan stoppe det eller begrense skadeomfanget. For skadeomfang er det uansett hvilken info nettselskapene anfører. De bygger sin info på NVE som bygger sin info på neste steg som bygger sinn info Verdens helseorganisasjon. Denne organisasjonen har to ansatte som iblant er innom saken – og blant annet rådgir nedover i systemet. Med den konsekvens at plutselig får du uten noen info på forhånd melding om at din måler skiftes. Flere tilfelle har vist at det skiftes omså ved tvang ved at man kutter strømmen.

Det store flertall, det meget store flertall, vi treffer sier pytt. pytt. «Dere har jo allerede tre mobiler og wifi i huset som alle stråler.» So what. Egentlig er dette rar argumentasjon hvis dette er et argument for smartmålere. Man grilles jo allerede med mikrobølgestråling i huset, Dette burde være et argument mot smartmålere. Når man allerede har så mye stråling fra før, bør man være varsom med å ta inn mer. Forskjellen på en smartmåler og de ovennevnte er store. Mobilene slår vi av om natta. Wifi-en likeså. Men smartmåleren står 24/7/365 og bombarderer deg. Det lave nivået NVE på stråling er den standarden det er mellom hver strålepinne som skytes ut. Det skytes ut mange ganger i minuttet – og de er sterke. Det betyr at om natta når man sover og kroppen skal restituere seg – så bombarderes den med stråling.

Noen som husker hvordan det gikk på USAs ambassade i Moskva?

Men over fra overoppheting av levende vev til noe annet. Mandag kl 10 satt vi pent på stubben på et møterom på flyplassen. Det var møte mellom Tryg og oss på den ene sida og entreprenører som la fram sine anbud på totalentreprise på oppføring av huset mitt. Oppsummert blir det et ekte skånlandshus (minus en sliten snipp Evenes). Det bygges i Skånland til en skånlending av et skånlandsfirma – Grovfjord Bygg – med underentreprenører fra Skånland. Det første blir å arbeide seg vei fram til tomta, få fram vann og kloakk samt grunnfundamentet for hus og garasje. Garasjen har vi. Vi vil prøve å få den flyttet.

Tilbake til der jeg begynte. Da vi kom heim fra møtet dro pappa på hytta for diverse, og jeg prøver etter evne å holde kvinnfolkan i gang.

Sånn går nu dagan mot en vinter jeg merker er på tur. Men ennå står oldemors og oldefars store bjørketrær delvis grønne. Blader har ikke falt av. Potetgresset i den åkeren vi anla på en bergnabb med liten jorddybde, er ennå grønn, og åkeren forsyner oss med vår daglige potet, om enn ikke io de meget store mengder pr. potetgress. Vi var redd det ikke skulle bli noe pga regnet i juni ved at settepotetene på berget stod under vann.


domantrener

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar