mandag 9. april 2012

Er det trygt å handle på Coop Evenskjer?

Mange, deriblant Harry-Lars, Sigbjørn, Emma Margret, Sigrid og jeg var på harry-tur i Sverige her om dagen og bunkret kjøtt, flesk og etc-er. Helt normalt for de av oss som ikke har et departement å stelle med samt har lagt på mat-momsen for ca ett år siden. Men verre er det for Harry-Lars som leder landbruks-og matdepartement med ansvar for forsvarlig matpolitikk her i landet, samt at han skal legge til rette for et ernæringsmessig fullgodt kosthold. Det bekymrer meg at han må over til Sverige for å få det til i sin egen private husholdning. Min første reaksjon var hva som var galt med den norske matproduksjonen. Er ikke den et sunt og ernæringsmessig godt kosthold?



Jeg blir litt lei meg, da jeg er fan av Coop Evenskjer som jeg har vært – helt til jeg i en avis så landbruksministeren smette over til Sverige for å gjøre familiens kjøleskap og fruseboks sunne. Jeg hadde nok villet gi min nærbutikk terningkast 5 eller 6 – dvs. det var før Brekk stakk over og gjorde svenske av seg. Ok, ok, jeg gjør også svenske av meg iblant, men jeg har ikke ansvar for nasjonens sunnhet. Jeg har kun ansvar for lommeboka mi. See the difference?



Jeg mener, om jeg hadde vært landbruks-og matminister med ansvar for at maten rundt om i butikkene her sunn, og så stakk jeg sjøl over til Sverige etter mat, ville man da ikke begynne å lure på hva det var med maten her? Man skulle nok forutsette at jeg skulle vite maten her inneholdt.



Hovedproblemet mitt nå: Er det trygt å handle på Coop Evenskjer som jeg er fan av? Jeg ville jo tro at ting som er produsert i Sverige, som de gluten-og laktosefrie knekkebrøda vi er storforbrukere av, er trygge.



domanntrener

1 kommentar:

  1. Fan av Coop på Skånland? Ikke dumt. De e et gammelt konsept som har klart seg gjennom press fra andre aktører på markedet.

    SvarSlett