torsdag 3. april 2014

Sjeldenheter i livet er sjeldne


Sjeldenheter i livet er sjeldne.

En av disse er å stå opp, ta på seg bukse og skjorte over pysjen og så gå til en god frokost ca kl 07.00. Deretter blogge, og etter det igjen en blund. Sjeldenheter i livet er sjeldne.

Det gikk kjapt å vippe fra Borkskogen og til Philadelphia. Lille Emma Margret svippet oss til Evenes flyplass og gjennom kontrollen. SAS svippet oss til Oslo, og en taxi svippet oss tur retur Smart Brain i Sagveien – dere vet det området Oscar Braathen skrev om. Hønse-Lovisas hus står der ennå, selv om det er tvil om Oskar Braathens Hønse-Lovisa var en reell person. Huset man tilegner henne å ha bodd i er reelt nok der Akerselva kaster seg i et langt fossefall på tur til Oslofjorden. Antar alle disse fossene ga grunnlag for kraften man trengte til den tids industri. Spinneri og kanskje veveri. I alle fall beinjobbet de fabrikkjentene Oskar Braathen beskriver her, og Hønse-Lovisa var den som tok seg av deres barn i en tid da NAV ikke gjorde det. Der fabrikkjentene beinjobbet i sin tid, fintrør i dag mange navere.

 

SAS svippet oss så over Atlanteren, og Hertz-bilen med Per Skåden ved rattet svippet oss til Philadelphia. Og her er vi. Enda i delvis stor ro. I går hadde vi avtale med øyelege som har spesialisert seg på å sjekke øynene på oss hjerneskadde. Det kan i blant være en prøvelse vil jeg tro om jeg vurdere ut fra meg sjøl. Jeg er ikke alltid så enkel i slike stoler, selv om jeg egentlig vil være den enkleste i verden. Jeg startet konsultasjonen med å rive vekk lappen over det ene øyet pluss bryte meg ned av stolen, men den øyelegen var tydelig vant med den type folk, så jeg endte nå i den stolen og ting gikk greit etter hvert. Etter tannlegen var det tid for mat og selvfølgelig kjørte vi til Chestnut Hill og spiste på patioen på Hotellet. Våre kropper sa langt over midnatt da vi la oss, mens klokka viste sein ettermiddag. For å slutte der jeg begynte: sjeldenheter er sjeldne i livet – og en av dem er at jeg nå skal range av meg skjorta og buksa og stupe i seng for en hønseblund. Det heter høns på nordnorsk, følgelig må det være en hønseblund.

 

domantrener

PS: Etter hønseblunden skal vi svippe over til Family Hope og hente utstyr til testing av miljøgifter i min usle kropp pluss stikke innom homeopatisk apotek og begynne å handle inn smuglervarer. Vi skal som vanlig smugle en del med oss heim.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar