søndag 22. september 2013

De store overraskelser vil ikke komme fra høyden, fra ufoenes verden. de vil komme fra dypet.

Fredelig søndag 15.09.13 her i skogen. Mamma og jeg sitter og googler og leser, i dag om verdenshavene. Artig.
”Og han skilte land og vann…” sies det, og det må jammen ha vært litt av en jobb å ut av det kaoset som hersket lage kosmos. Men han klarte det.  Jord et sted, vann et annet sted. Eller det vil si; fast jord her og der og flytende her og der fordelt over jordkloden. Før det var alt som en grøt der ting er blandet til det ugjennkjenbare. For en oppgave det var å hente ut like komponenter av denne grøten, for eksempel vann, for så å spre det utover kloden som saltvann og ferskvann, saltvannet som hav og ferskvannet som vatn og elver!

Nå kjenner jo ikke jeg komponentene i den grøten kaos var før noen begynte jobben med å skille land og vann, men resultatet er at ca 70 % av jordoverflata på denne kloden vi skal leve på, er hav. De resterende 30 % er vatn, elver, fjell, myrland og flatland, herunder store ørkenområder. Dette er området klodens vel 6 millarder mennesker og dyr har å boltre seg på. Generelt har vi i Norge god plass på vår andel av de 30 %, vi har Lebensraum. Ikke å undres over at Hitler kastet blikket over hit, og vi fikk ”Nordfronten, Hitlers skjebneområde”. Men dette var en digresjon.

Jeg formoder og har stor tiltro til at den allmektige hadde en plan da han gikk inn i kaos og laget kosmos, at han, allerede før han begynte, så for seg resultatet. Hvis han hadde ønsket seg et annet resultat, kunne han sikkert valgt seg ut et annet kaos å lage kosmos av. Antar det er massevis å velge mellom der ute i den evigheten av muligheter bak de stjernene vi ser. Men uansett, han valgte oss, dvs. han valgte det kaos som ble Tellus eller Jorden som vi sier, og han befolket, bedyret og beplantet denne sin Tellus.

Som nevnt befolker vi tobeinte + en del firbeinte 30 % av Tellus. Egentlig ikke 30 %, fra dette går elver og vatn til fratrekk. Elver og vatn tar jammen også plass. Tenk bare på Det kaspiske hav alene. Det er også store, ubrukelige fjellområder hvor det kanskje bor en og annen Zeti, avskyelige snømenn. Likevel er det store ubefolkede og ubefolkbare fjellområder, vatn og elver i de 30 % av tellus.

Det gir noen perspektiver på fordelinga.

Så har jeg prøvd å kalkulere. Hvis man antar at 20 % av Tellus er for oss tobeinte, homo sapiens (tror jeg må holde apene utenfor her, for jeg vet ikke hvor mange de er, og da kan kalkulasjonen min bli for kalkulativ). Vel 6 milliarder boltrer seg på 20 % av Tellus. Men siden den allmektige nok hadde en plan, han gjorde nok ikke noe på slums, antar jeg at han hadde en plan for også de 70 % som er saltvann / hav. Å tvile på det ville etter min vurdering være å tvile på hans skaperevne. Han befisket, bedyret og beplantet også de 70 %. Det vet vi. Vi spiser av dem slik vi spiser av det han bedyret og beplantet de 20 % med.

Kjernen i alt dette?
Årsaken til at jeg blogger?

Jeg får liksom ikke fred for at noe er galt her, at det er noe vi ikke vet om skaperverket.
Ville en allmekitig skaper fikse Tellus med så store havområdet for kun fisker, hval, sel, alger, kråkeboller, you name it?
Lite sannsynlig, synes jeg.
Han må ha hatt en plan for de 70 % som et større enn de liv jeg nevnte ovenfor.
Er det bare jeg som tviler på at vi vet alt om skapelsen og om hvordan liv ble fordelt på jordkloden?

Ta for eksempel Stillehavet, The Pasific Ocean eller Mare Pasificum som Magellan kalte det i 1521 fordi det var så rolige værforhold da han ferdes over det.  Dette samme Mare Pasificum, Stillehavet, er det største av alle verdenshav, 46 %, og det dekker ca 32 & av den totale jordoverflata. 32 % ! Stillehavet alene er større enn såkalt tørt land, inklusive elver og vatn ! ! !

Noe rimer ikke her.
Det rimer absolutt ikke.

I tillegg vet vi ganske lite om det samme Stillehavet. Det er generelt ganske dypt, ca 4000 m  med mange dype kløfter, den dypeste er  Marianargropa på ca 11 00 m. 2000 meter dypere enn Mount Everest er høg. Såpass godt som det fjellet er utforsket fra foten opp mot toppen, vet vi ganske mye om hva som befinner seg der, dyr, planter, menesker, og hvordan de har tilpasset seg de ulike livsvilkår.

Tilsvarende er ikke kløftsidene av Marianergropa utforsket for alt som har tilpasset seg ulike livsvilkår der av dyr, planter og … menensker? Marianergropa er ikke tilgjengelig for oss som har utviklet oss på de 20 % tørt land. Riktignok har man prøvd seg med ubåter, både bemannede og ubemannede, for å utforske Marianergropa.  En av dem, den som gjorde den beste undersøkelsen, var på bunnen i hele 20 minutt, og man kunne fastslå at 100 % var utforsket og der intet var. Høres kjent ut med de kjappe observasjonene med påfølgende bastante konklusjoner.

Til sammenligning sånn i forbifarten er de 20 % godt sjekket, mener man, og likevel dukket det opp for mindre enn en menneskealder siden en ukjent folkegruppe på Ny Guinea. Og her ahr vi sjekket og undersøkt i hundrevis av år og likevel finner man en ukjent folkegruppe og man finner stadig nye dyre-og plantearter.

Hva kan man da ikke finne langs veggene i for eksempel Marianergropa?
Hva kan den allmektige ha satt der?

domantrener

 Konklusjonen er min overbevisning:
De store overraskelser vil ikke komme fra høyden, fra ufoenes verden. De vil komme fra dypet.
Sann mine ord !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar