torsdag 26. september 2013

Smått og stort fra Ditt og datt

Faen så fort tida går. I dag er det lørdag, og den bloggen jeg skrev forrige søndag, er ennå ikke på nett. Årsaken kan muligens være
  • Vi har hatt overnattingsbesøk, og de hadde en hund med seg, og den kjeklet jeg med på en spesiell frekvens. Vi var to big babies. Jeg er dette husets big baby, og hunden også sitt hus’ big baby. To big babies omgikkes i blant høglytt. Men til min og hundens unskyldning må jeg si at det finnes utrolig mange og verre big babies. De leker seg i politikken, næringslivet, you name it. Der kalles de pamper, og de er akkurat så pampete som miljøet gir dem armslag for. Hvis alle slutte å handle i Rimi-Hagen sine butikker og begynte å handle i Coop…Sett i det lys er hunden og jeg også de pampene miljøet gir oss lov til å være.
  • Vi har sendt en bok i trykk nyss og skal sende en til før vi reiser til USA
Apropos USA; om to uker på denne tida ligger vi på Highway fra New York til Philadelphia der vi hyrer oss inn på Hyatt Summerhill. Søndag legger vi oss på hjul igjen i retning New York til New Jersey og Summit som skal være en spesiell by. Der skal vi treffe en spesiell lege.

Det som virkelig er trasig er at Anka har to netter igjen her i skogkanten før hun reiser til Obnova. Vi har bodd oss sammen og har hatt det så hyggelig i lag. Hun har allerede sendt en stor postpakke til Obnova og tar resten med seg som bagasje. Forresten ikke helt riktig. Hun setter resten på rommet sitt og har det klart til hun kommer tilbake til sommeren. I Obnova skal hun legge nytt tak op huset sitt, hun skal utvide huset med et bad, skal skifte noen vinduer… Men i kveld skal vi spise yndlingskveldsmaten til Asenova og Skåden; Vafler med brunost og appelsinmarmelade. I kveld er det Anka som skal lage røra med supervision, hun vil lære seg det. I Obnova skal hun kjøpe vaffeljern, og da trenger man ikke store fantasien for å skjønne hva kveldsmaten blir der i blant. Vi har kjøpt brunost i gave til ”bestemor” i Obnova – til vaflene. Ellers har vi hatt stor glede av å lage pakker til Nargis og Pamela også.

Jeg glemte å si at våre gjester var de enegiske urtesankerne vi besøkte i Gdansk – og de fant blant annet myrhatt og en del andre urter like ved her som nå ligger og tørker her. Har i blant tenkt på hvor mye man kunne lære om man hospiterte ett år hos slike mennesker. Kanskje ville noen lære av å hospitere her hos oss med våre finurligheter. Ikke mange har forlag i kjelleren og Institutt med trykktank, laser og nevrofeedback-utstyr oppe – på bekostning av vindusvask, sier mamma.  Så heller ikke her trenger man stor fantasi for å skjønne at vi igjen skal smugle 75 % vodka fra USA. Vi kjøper det på Chestnut Hill. På Chestnut Hill finner vi alt i trenger – Farmer’s marked inklusive med lokalproduserte ting. Forrige gang slepte vi med oss heim en del spesielle oljer – og ikke engang en flik av nye klær. Gremme, gremmes ! Men siden lille Emma Margret er med, blir vi kanskje å besøke den så beryktede og sagnomspundne King of Prussia denne gangen.

Nå går nå ikke ting alltid slik man tror det skal, og planer kan falle som korthus. Kanskje også planen om en dag i Amishland der vi blant annet skal besøke den farmen vi bodde på da Signe og Kanya var med i 2007.

I blant googler mamma og jeg. Denne gangen har vi googlet gråor siden det står et stort tre like utenfor her. Nå har bjørka kastet bladene, vel, kastet og kastet, fraktet klorofyllet som gir grønnfarge ned til røttene - siden grønnfargen forsvinner, kommer den gulbrune til sin rett, og bladene faller av. Men gråoren står like krønsk og grønn her ute – og årsaken sier google er at den har en symbiose med en sopp som lever i knollene på treets røtter. Denne soppen tar opp nitrogen fra lufta, så gråoren trenger ikke frakte ting nedover nå om høsten. Soppen sørger for tilstrekkelig nitrogen.

Nei, jeg skal IKKE fundere over hvorfor gråor har det og ikke de andre lautraærne rundt om her.

Selv om jeg selvfølgelig undres…

Må man ikke undres på hvorfor den allmektige skaper plasserte gråor og den soppen i en symbiose?

domantrener

1 kommentar: