lørdag 9. oktober 2010

...

Blogg.

Det nærmer seg avreise til USA, men masse er uklart. Vi har viktige ting som billetter og overnatting, leiebil er klart, revisit report, rapporten til Family Hope er sendt – alt sånt er klart. Pakking også, i den betydning for min del at jeg er ferdigpakket i mitt hode og vet hva jeg skal ha med. Det gjelder nok de andre også. Vi tar med en del glutenfri mat, pappa tar med bøker han skal lese, mamma tar med manuser hun skal korrekturlese, og Sigbjørn tar sikkert med seg en bok. Jeg tar med visakortet mitt.

Det er bare en ting som plager meg. Dere vet, det er ubekvemt å reise fra ugjorte ting, og jeg har jo konkluderende rapport å skrive etter at jeg som snarest kjørte gjennom Finland. Jeg avventer med den rapporten til de andre observatørene, de som var her og observerte domantreninga, har skrevet sin rapport. Når jeg ser hvordan de vurderer etter at de om snarest var her, kan jeg evaluere mine som-snarest-observasjoner.i Finland. Det bekymrer meg at den rapporten ennå ikke er kommet. Det er bare en uke til vi reiser, og det er slik her i huset at når det kommer brev fra enten Hab.teamet eller Helse Nord gidder ingen åpne det med en gang. Det hender slike brev kan stå tre dager i hylla før noen orker sprette det. Dette gjør at timeglasset renner ut for min rapport om Finland. Nå tror jeg ikke akkurat at Finland ni-venter på den, men likevel. Heller ikke tror jeg Finland går rundt og har en anke i hodet slik det er her i huset.

Det blir en utfordring om rapporten kommer to dager før vi reiser. Hva gjør man da? Skal man gå rundt hele tida i USA og la den der skiten og skit-innholdet gnage? Ikke vet jeg. Og ikke rekker man å anke da, og jeg rekker ikke å skrive min rapport til Finland.

Nå er det for så vidt stor forskjell på meg som observatør og de fire som var her. De har sin statsbetalte lønn, statsbetalt administrasjon, statsbetalte reisepenger og kostpenger for å komme hit – eller til andre. Jeg undres på hvordan jeg kunne sno meg for å få samme goder når jeg som snarest svinger ubedt og delvis uønsket innom noe eller noen. Fy søren, fikk jeg det, kunne ingen være trygg for å bli observert og konkludert. Helse Nord holder til i Bodø. Der har jeg ikke vært. Det kunne bli en flott hurtigrute-opplevelse å svinge meg dit mens jeg satte av, tja, si fire timer max til observasjoner før jeg hastet videre til neste oppdrag. Hab.teamet i Tromsø og Harstad? Harstad er for prosaisk. Men Tromsø kunne jeg svippe innom.

Nå er det jo slik at mine observatører her sendte meg faktura på det hvor det stod behandling i Tromsø. Noe som ikke bare er løgn, men svart løgn. Altså må en faktura ikke inneholde sannheter, og jeg lurer derfor på hva jeg skal kalle min faktura til Helse Nord. Jeg kan ikke si uønsket observasjon, som jo er sannheten, og heller ikke si at det var i Bodø, som jo også er sannheten. Hva i all verden skal jeg sette på fakturaen? Samme problem får jeg med Hab.teamet. Jeg må på fakturaen gjøre som dem, lyver så det smeller med et godslig smil og største selvfølge.

Nei, det skal ikke være enkelt for den lille mann, ikke her i denne regien og ikke Sovjet under en viss person der.

Jeg lurer også på dette med kriminalitet og det å komme i politiets ruller for falske fakturaer. Jeg har sett enkelte lure-bedrifter sende ut slike. De kommer i alle fall på varslingslisten.no, og det advares mot dem. Men kommer de i politiets ruller? Vil det samme bli tilfelle med meg om jeg sender ut en falsk faktura? Enn med Hab.enheten i Troms, de sender jo ut falske faktura? Akkurat nå kom jeg på at jeg må sjekke om de står på www.varslingslisten.no over dem som sender ut falske fakturaer til uskyldige mottakere og intetanende mennesker som meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar